معروف ترین مساجد قونیه
352
قونیه konya یک شهر تاریخی با قدمتی طولانی و فرهنگ غنی در کشور ترکیه می باشد قونیه از قدیمی ترین شهرهای جهان می باشد که نام آن در زمان روم ایکونیوم بوده است قونیه همچنین یکی از بزرگترین مراکز فرهنگی ترکیه است که دارای بناهای تاریخی معروفی میباشد که یکی از این جاذبه های گردشگری قونیه مسجدهای تاریخی و عرفانی آن میباشد که در اینجا به معرفی معروف ترین مساجد شهر قونیه میپردازیم:
مسجد جامع عطا قونیه
مسجد سلیمیه قونیه
مسجد علاءالدین قونیه
مسجد شرف الدین قونیه
مسجد عزیزیه قونیه
مسجد کاپو قونیه
مسجد جامع عطا قونیه(mosques ata konya)
مسجد جامع عطا در شهر قونیه در سال ۱۲۸۵ تا ۱۲۸۳ میلادی قرن سیزدهم و دوره سلجوقیان توسط صاحب عطای بنا شده است که یکی از کامل ترین مسجد های است که در دل خود مسجد،مقبره،حمام،و خانه ی درویشی را جای داده است.
طراحی زیبای این مسجد تاریخی در هر قسمت آن خیره کننده است مثلا در مسجد یک سر در بزرگ و زیبا وجود دارد و داخل مسجد و محرابش با کاشی آبی رنگ طراحی شده اند و خانه درویشی از بیرون کاشکی های آبی رنگ و آجرهای داخل آن قرمز رنگ میباشد که معروف به موزه مسجد عطا میباشد که در آن موزه ابزار و وسایل دین و مذهب نگهداری میشود.
مسجد سلیمیه قونیه(mosquse silimie konya)
مسجد سلیمیه یکی از بزرگترین مسجدهای قونیه است با ظرفیت ۲۵۰۰ نفری است که در قرن ۱۶ و سال ۱۵۷۰ توسط سلطان سلیم دوم ساخته شده است.
طراحی بینظیر این مسجد به این صورت است که دارای ۳۲ پنجره کوچک و ۲ مناره و یک گنبد بزرگ که ۷ گنبد کوچک روی آن قرار دارد که با سنگ مرمرآبی و سفید تزئین شده است،همچنین تزئینات داخلی مسجد از کاشکی های معروف lznik است،مسجد سلیمیه همچنین بر روی یک پایه ی هشت ضلعی بنا شده است که چهار گنبد کوچک و نیم گنبد در محراب آن ساخته شده است.
مسجد علاءالدین قونیه(mosquse alaedin konya)
یکی از دلایلی که مسجد علاءالدین باعث شده جز بینظیرترین بنای های تاریخی دوره ی عثمانی شده است به دلیل هنر مرمر تراشی و کاشکی و خوشنویسی آن است.
مسجد علاءالدین بر روی تپه ی علاءالدین و در دوران سلجوقیان ساخته شده است.
سال ساخت این بنا ۱۲۲۱ ذکر شده است که در دوره ی رکن الدین مسعود اول که یکی از پادشاهان دوره ی سلجوقیان بوده است.
طراحی و ساخت این بنای تاریخی به سبک اسلامی هست که سقف آن هم از چوب میباشد که میشود به جرات گفت یکی از بی نظیرترین منبت کاری های دوره ی سلجوقی میباشد ،همچنین منبر مسجد که زیباترین قسمت این بنا است از ۴۱ ستون سنگی از جنس سنگ مرمر میباشد.
لازم به ذکر است که مزارهای قلیچ ارسلان،مسعود یک،غیاث الدین کیخسرو،رکن الدین سلیمان دو در محوطه ی مسجد علاءالدین است.
مسجد شرف الدین قونیه(mosquse serafettin konya)
مسجد شرف الدین در قسمت شمالی داخل پارک شمس قرار گرفته و سبک معماری به سبک دوران عثمانی دارد مسجد شرف الدین در سال ۱۴۴۴ توسط قاره ابراهیم دوم مورد بازسازی قرار گرفت.
این بنای زیبا در قرن دوازدهم بنا گردیده است.
ساختار مسجد شرف الدین به این صورت است که گنبدی در وسط و هفت گنبد کوچک روی ایوان ورودی،و یک مناره با سقفی منقش و سردری سنگی دارد که از ورودی شمالی قابل ورود میباشد.
همچنین در مسجد شرف الدین یک بنای چند ضلعی با آیه های قران است که در گذشته برای آموزش قرآن بوده است،همچنین در داخل مسجد محراب،منبر که از جنس سنگ مرمر میباشد موجود است.
فضای بیرونی مسجد شرف الدین دارای یک بازار و محلی برای وضو وجود دارد.
مسجد عزیزیه قونیه(mosques azizie konya)
مسجد عزیزیه قونیه (konya)در سال ۱۸۶۷ توسط مصطفی پاشا در کنار بازار شهر قونیه ساخته شده است، مسجد جامع عزیزیه یکی از بناهای معروفه دوره عثمانی می باشد.
مسجد جامع عزیزیه در طی یک آتش سوزی آسیب هایی خورد که در سال ۱۸۶۷ دوباره این بنای تاریخی بازسازی شد.
مسجد عزیزیه شامل دو مناره است که دارای ایوان میباشند،پنجره های این بنا نسبت به درهای آن عریض تر طراحی شده است.
اگر بخواهیم راجب سبک معماری مسجد عزیزیه صحبت کنیم باید از تلفیق زیبای معماری باروک و معماری سنتی عثمانی را با نقاشی های زیبای داخل بنا یادآور شویم.
مسجد کاپو قونیه(mosques kapu konya)
مسجد کاپو که نام اصلی آن احیائیه بوده است یکی از بزرگترین مساجد دوره ی عثمانی میباشد که در شهر زیبای قونیه ترکیه قرار دارد.
مسجد کاپو در یک مساحت مربعی شکل با سنگ تراش خورده که از بیرون با سقف و از داخل هشت گنبد کوچک و بزرگ ساخته شده است ،که شامل یک محراب سنگی و منبر چوبی است که در سمت شرق و غرب آن یک دروازه وجود دارد،همچنین مناره های این بنا قسمتی از آن با سنگ و قسمت فوقانی آن با آجر ساخته شده است.
مسجد کاپو در سال ۱۸۶۷ توسط فردی به اسم پیر حسین چلبی بنا شده است که به دلیل آتش سوزی بازار قونیه و این مسجد در سال ۱۹۶۷ به دست عبدالرحمن افندی و مردم قونیه کاملا باسازی شد.